Fietstocht met picknick

Op 18 september stapten zo’n 25 leden om 10 uur bij de Lier op, voor de jaarlijkse fietstocht met picknick. Het weer was ideaal, het tegenovergestelde van de week ervoor, toen deze activiteit volgens plan zou plaatsvinden. Ze waren er om 16.00 uur weer terug na een fraaie tocht, uitgezet door Gerard Hofman, met bijzondere pauzeplekken.

De eerste, inclusief koffie en gebak, na het oversteken van de Maas bij Maasbommel, was in de brouwerij in Ooijen aan de Maasdijk. Daarna het Brabantse land in tot in Oss waar de meegebrachte boterhammen zouden worden opgegeten. Een verrassing, een prachtig gelegen kinderboerderijcomplex, dat met haar natuureducatie voorzieningen en de bijzondere dieren veel meer is dan zo maar een kinderboerderij. En de familiebanden van Gerard met het beheer daar kwamen goed van pas, we hoorden verhalen over het ontstaan van het Natuurcentrum en Stadsboerderij de Elzenhoek, en daarbij werd de koffie en thee vlot ingeschonken.

Na die bijzondere picknick werd noordwaarts getrapt, richting Megen, waar met de plaatselijke ijscoboer een afspraak was gemaakt. Die pauze met ijsjes op het terras was goed getimed en smaakvol!

Dan rest nog de laatste etappe, met de pont de Maas weer over en naar Puiflijk. Gerard werd bedankt, alles was perfect en veilig verlopen!