Servicepagina

Op deze pagina vindt u informatie waar u mogelijk uw voordeel mee kunt doen.

Eenzaamheid

Eenzaamheid: wat is het? heb jij dit ook? wat kan je zelf doen? hoe kan je hulp bieden?
Meer informatie hierover in deze folder:

Duofiets gratis lenen, ook in Puiflijk

Als fietsen niet meer zelfstandig kan, kunt u er toch met een maatje op uit. Daarvoor kunt u gratis een duofiets lenen. Meer informatie in de folder hieronder.

Digitaal je weg vinden?

Voor hulp bij allerlei online zaken, zoals DigiD of websites van de overheid, kunt u gratis terecht bij de bibliotheek. Ook om te leren er zelf mee om te gaan. Meer informatie hierover vindt u in de folder hieronder.

Tips om veilig gebruik te maken van internet

Fraude en oplichting via internet komt helaas nog al eens voor. Daarom heeft het bestuur van Seniorenvereniging Puiflijk belangrijke tips op een rijtje gezet. U kunt deze nalezen in de bijlage van een eerder verschenen nieuwsbrief. Deze bijlage kunt u hieronder downloaden.

Links

  • druten.nl: gemeente Druten
  • adviesraaddruten.nl: een onafhankelijk adviesorgaan van de gemeente Druten.
    De Adviesraad Sociaal Domein is een onafhankelijk adviesorgaan van de gemeente Druten. De raad geeft gevraagd en ongevraagd adviezen aan de gemeente op het gebied van wonen, zorg en welzijn (WMO), werk en inkomen (Participatiewet) en Jeugd. Daarbij hebben de leden van de raad uw hulp nodig. Zo zijn zij benieuwd naar uw ervaringen over de WMO, de Jeugdwet en de Participatiewet die ons aanleiding kunnen geven hierover signalen of formele adviezen af te geven aan de gemeente.
  • meervoormekaar.nl: Welzijnsorganisatie Druten/ Wijchen.
    Wanneer je ouder wordt, wil je ook gewoon de dingen blijven doen die je leuk en belangrijk vindt. Soms heb je daar wat meer ondersteuning bij nodig, bijvoorbeeld bij klusjes in en om huis of om van A naar B te komen. Die praktische ondersteuning biedt MeerVoormekaar. Maar ook wanneer u een luisterend oor nodig heeft of advies wilt over hoe u langer thuis kunt wonen, kan MeerVoormekaar u van dienst zijn.