Zaterdag 2 november: Thuismarkt ‘Zo leef ik graag!”

We zien u graag op de Thuismarkt op zaterdag 2 november tussen 10.00 en 12.30 uur in De Bogerd. Toegang is gratis.

Op de thuismarkt komt u te weten wat er in gemeente Druten aanwezig is om goed en fijn te leven. Wat heeft u daarvoor nodig? Tips en informatie, een lezing of workshop, samen bewegen en een kopje koffie of thee.
Er zijn 40 organisaties aanwezig voor alle aspecten van gezondheid, lichamelijke, maar ook over een fijn leven: positieve gezondheid dus! Ze staan klaar om met u te praten over tal van onderwerpen, zoals huisaanpassingen, geldzaken, digitale veiligheid, hulpmiddelen voor bewegen en nog veel meer. Hieronder leest u bijvoorbeeld welke informatie u kunt verwachten over mantelzorg.

  • Hulpmiddelen: Denk aan tilliften, douchestoelen of speciale bedden. Ontdek en probeer de mogelijkheden uit bij de Zorg en hygiënewinkel op de thuismarkt.
  • Ondersteunende diensten: Gemeente Druten biedt ondersteuning voor mantelzorgers. Bijvoorbeeld respijtzorg, waar professionele zorgverleners tijdelijk de zorg overnemen, zodat u even op adem kunt komen. De Brug en gemeente Druten vertellen u graag meer hierover. U kunt ook in gesprek met mantelzorgmake-laars. Zij kunnen u ondersteunen bij uitzoekwerk en regeltaken op het gebied van zorg, wonen, welzijn, financiën en de combinatie werk/mantelzorg.
  • Zelfzorg: Mantelzorg kan emotioneel en fysiek uitputtend zijn. Het is daarom belangrijk om regelmatig pauzes te nemen, gezond te eten, voldoende te slapen en tijd vrij te maken voor ontspanning en leuke activiteiten. Vraag ook hulp van familieleden, vrienden, buren of professionele zorgverleners. U hoeft het niet alleen te doen en het is belangrijk om ook voor uzelf te zorgen. Praat op de thuismarkt verder over in balans blijven met de leefstijlcoach van Ivitale en de mantelzorgmakelaars.
  • Juridische en financiële zaken: Het kan moeilijk zijn om uw weg te vinden bij het regelen van juridische en financiële zaken, zoals volmachten en verzekeringen. Tegelijkertijd biedt het tijdig regelen hiervan u en uw dierbaren gemoedsrust. Meer weten over deze onderwerpen of over het plaatsen van een mantelzorgwoning in uw eigen tuin? Bezoek Daad notarissen en Rabobank Maas en Waal op de thuismarkt.

Er is ook een pendeldienst. De Plusbus haalt u op tussen 9.30 en 10.00 uur en brengt u om 11.45 uur thuis. Voor de bus is aanmelden verplicht, bel op werkdagen tussen 8.30 en 12.00 uur naar 0487 20 00 19 om telefonisch een reservering maken. Reserveren kan tot 1 november 2024.

Meer weten? Bezoek www.druten.nl/thuismarkt.