Stoptober: hulp bij stoppen met roken

Stoptober: Samen 28 dagen niet roken in oktober! Doen jullie mee?

Vier weken samen stoppen met roken. De kracht van Stoptober is dat je het niet alleen hoeft te doen. Met elkaar maak je werk van een gezonder, vitaler en rookvrij leven. Stoppen met roken is een reis. Waar nodig: ga mee en daag jezelf en jouw omgeving uit om ook de stap te zetten. Stoppen gaat makkelijker als je het samen doet. Met een beetje steun is alles mogelijk.

Stoppen met roken vraagt om motivatie van degene die gaat stoppen en om ondersteuning door de omgeving. Stoptober biedt deze ondersteuning door middel van een gratis Stoptober app, verschillende social mediakanalen, het gratis Stoptober magazine, het Stoptopberhuis en via Stoptober.tv.

Stoptober is een landelijke campagne om samen 28 dagen te stoppen met roken in oktober. Deze campagne is echt gericht op mensen die willen stoppen en hen zo goed mogelijk te ondersteunen. 74% van de deelnemers aan Stoptober houdt de 28 dagen vol, waarvan ong. 25% na 1 jaar nog gestopt is. Dit is een stuk hoger dan de 3% die met een ‘normale’ stoppoging probeert te stoppen met roken.