Op bezoek in Metropole, het bijzondere Drutense auto museum


Op 30 mei bracht een select groepje van 20 leden een bezoek aan het bijzondere Drutense auto museum Metropole. Het was niet enkel een feestje voor jongens, maar liefst 3 meisjes waren erbij.

Na de ontvangst met koffie, thee en een gebakje, nam de gids ons mee langs de lange, lange rijen auto’s van toen. Bij alle modellen wist hij vele details te vertellen, over het model, de fabrikant, hoe het in de uitgebreide collectie van meer 350 auto’s en 50 vrachtwagens terecht was gekomen, en de vele bijzonderheden.

Want bijzonder is het daar, van de modellen die nog op de koets lijken tot supersnelle bolides die overladen zijn met prijzen van deelnames aan races en rally’s.

Zelfs de meest unieke auto’s staan er te glimmen en te pronken, van sommigen zijn er slecht enkele exemplaren of zelfs maar één op de wereld. Opvallend zijn de fraaie staat en de meest prachtige kleuren van de bijzondere collectie.

Ben je op de verdieping uitgekeken, dan kun je op de begane grond verder met een zoektocht naar het model dat je altijd al had willen bezitten, daar zijn ze te koop. Alleen met je vakantiegeld redt je het niet, in een lelijke eend, origineel uit zijn tijd maar nooit kilometers gemaakt en in perfecte staat, staat een kaartje met € 85.000,-. En dat is dan een van de ‘goedkopere’ auto’s.

Je hoeft geen fanatiek autoliefhebber of techneut te zijn om in Metropole je ogen een mooie dag te bezorgen.