Puiflijkse senioren met de Museum Plus Bus naar het Rijksmuseum


Senioren vereniging Puiflijk was geselecteerd om dit jaar met de Museum Plus Bus op stap te gaan.

Dit initiatief wordt gesteund door de Vriendenloterij, het is een professionele organisatie met twee bussen die van alle gemakken zijn voorzien, met name voor minder mobiele mensen met rollators en rolstoelen.

Op die wijze kunnen maar liefst 17 grote musea in het hele land bezocht worden, Puiflijk mocht mee naar het Rijksmuseum in Amsterdam, het voelde alsof de hoofdprijs was gewonnen.

Om 9 uur vertrok de met 45 leden volle, comfortabele bus, vanaf De Lier naar Amsterdam. Gezelligheid onderweg, vooral ook door de verhalen en wetenswaardigheden via de chauffeuse die na een korte stadstour precies om 11 uur de grote bus garage onder het Museumplein in reed. Ontvangst door de begeleidster vanuit de Plus Bus organisatie. Ze nam ons mee naar het Zuiderbad, daadwerkelijk nog een zwembad zoals het vroeger was, nu ook met een Brasserie waar koffie en de lunch waren gereserveerd. Dan via een korte wandeling naar het Rijksmuseum, vanuit de Puiflijkse schaal altijd weer indrukwekkend, dat geweldige gebouw.

Daar stonden maar liefst drie gidsen met audioapparatuur gereed, en in groepjes werden we een uur lang langs de topstukken van Hollandse meesters geleid, waarbij we op vele bijzondere details gewezen werden via een I-Pad die zo geweldig kunnen uitvergroten.

Er was ook nog een uur vrij rondkijken en zo vloog die middag om. Verzamelen, naar de bus en huiswaarts.

Een prachtige dag in vele opzichten, met dank aan de organisatie en de Vriendenloterij!