Programma Filmhuis Den Bogerd van 22 maart t/m 3 mei 2022

22 maart: Minari

Minari

Oscar winnende drama/komedie ‘Minari’ is ‘een film die in je hart kruipt’, aldus De Volkskrant.

Het Koreaanse gezin Yi woont in Amerika. Zij hebben besloten om, in de hoop op een beter leven, het roer om te gooien en verruilen de stad voor het platteland. Een boerderij om precies te zijn. Die nieuwe omgeving is alleen wel even wennen. Omdat ze het financieel niet breed hebben en hun zoontje kampt met een hartafwijking, is het niet altijd gemakkelijk. Maar, als oma bij hen intrekt komen ze pas echt voor uitdagingen te staan.

12 april: Un Triomphe

UnTriomphe

Komedie, geïnspireerd op een waargebeurd verhaal.

Een acteur die met financiële problemen kampt accepteert, om de eindjes aan elkaar te knopen, een baan in de gevangenis. Hij gaat een theaterworkshop runnen. Verrast door de acteerprestaties van de gevangenen, besluit hij met hen een klassiek toneelstuk op te voeren op het podium van een echt theater. Dit is het begin van een bijzonder avontuur.

26 april: Kom hier dat ik u kus

kom-hier-dat-ik-u-kus

Verfilmde bestseller van Griet Op de Beeck

Nooit draait het leven om Mona

Vlaamse Mona is negen jaar oud als haar moeder overlijdt. Haar vader hertrouwt al gauw een jongere, labiele vrouw die alle aandacht opeist.

Als Mona vierentwintig is ontmoet ze de oudere Louis, een narcistische en gecompliceerde schrijver. In deze relatie cijfert ze zichzelf weg en staat ze aan de zijlijn. Pas als haar vader terminaal ziek wordt en zijzelf vijfendertig jaar is  wordt ze gedwongen over het leven na te denken. Lukt het haar nu eindelijk het heft in eigen hand te nemen? 

3 mei: Luizenmoeder – de film

luizenmoeder-de-film_33344_136674_ps - kopie

Komisch en een beetje ontroerend

Directeur Anton heeft basisschool de Klimop verlaten. Aangezien er niet meteen vervanging is, probeert Juf Ank de boel weer op de rit te krijgen. Zoals gewoonlijk gaat dat niet zonder slag of stoot. De coronacrisis heeft alles op scherp gezet, waardoor de ouders nog veeleisender zijn dan voorheen en er staat een groot themafeest op de planning. Een nieuwe interim-directeur geeft wat lucht. Al is het de vraag of deze directeur wel het beste met de leerlingen voor heeft.

Informatie over filmhuis

  • Onze entreeprijzen zijn € 10,50 en € 8,50 voor Vrienden ven het Filmhuis  (beide zijn inclusief koffie/thee.)
  • Aanvangstijd: 20.00 uur (kassa open vanaf 19.30uur)
  • Plaats: Cultureel Centrum D’n Bogerd
  • Reserveren kan via www.bogerddruten.nl – Cultureel Centrum – Filmhuis,maar zonder reservering bent u ook welkom!

Graag tot ziens bij onze films.

Het team van Filmhuis Den Bogerd.