Op bezoek bij Concertgebouw De Vereeniging

Woensdag 24 januari, vertrek vanaf De Lier 12.45 uur

Het eerste uitstapje van De Uitgaanders in het nieuwe jaar vindt plaats op woensdag 24 januari. We brengen dan een bezoek aan Concertgebouw De Vereeniging, gelegen aan het Keizer Karelplein in Nijmegen.

De datum 24 januari 2024 is nog met een klein voorbehoud, omdat De Vereeniging pas begin januari kan laten weten of het bezoek aan het Concertgebouw definitief kan doorgaan.

Het monumentale Concertgebouw De Vereeniging dateert uit 1915 en is uitgevoerd in Art Deco en Art Nouveau. Tussen 2014 en 2020 heeft·een algehele grondige renovatie plaatsgevonden, waarbij de oude foyer in de oorspronkelijke vorm is teruggebracht. De twee belangrijkste zalen van De Vereeniging zijn de Concertzaal en de Kleine Zaal. De Concertzaal staat bekend om zijn goede akoestiek en is daarmee uitermate geschikt voor met name klassieke concerten. Naast concerten en andere optredens vinden er ook congressen en evenementen in De Vereeniging plaats.

We worden om uiterlijk 13.30 uur in De Vereeniging verwacht, waar we een rondleiding krijgen tot 15.00 uur. Na afloop van de rondleiding gaan we naar Restaurant De Vereeniging voor een kop koffie of thee met appeltaart.

We vertrekken om 12.45 uur vanaf De Lier in Puiflijk. Parkeren is (tegen betaling) mogelijk op het terrein van De Vereeniging of in Parkeergarage Keizer Karel. De chauffeurs krijgen de parkeerkosten vergoed.

De kosten voor dit uitstapje zijn€ 11,00 per persoon.

Heeft u belangstelling voor een bezoek aan Concertgebouw De Vereeniging, dan kunt u zich opgeven door het aanmeldformulier in te vullen. [U kunt deze hieronder downloaden.] Gaat u met een partner, dan ook graag de naam van uw partner opgeven.

Het ingevulde strookje alsmede het bedrag van € 11,00 per persoon (graag gepast betalen) kunt u uiterlijk 12 januari 2024 in een gesloten envelop in de brievenbus stoppen van Nijenkamp 34 (Henk van der Poel).